Ecologie, Minimalism

O PLANETA SUPRAPOPULATA SI POLUATA – SOLUTII: CHILDFREE SI MINIMALISM

8.O planeta suprapopulata si poluata - Solutii - Childfree si minimalist - 06.02.2019

CHILDFREE SI MINIMALISM : SOLUTII PENTRU O PLANETA SUPRAPOPULATA SI POLUATA

CEA MAI ECOLOGICA MASURA PE CARE O POTI LUA ASTAZI ESTE ALEGEREA DE A NU FACE COPII.

SUPRAPOPULAREA PLANETEI SI PRESIUNEA MARE PE RESURSE ESTE O REALA PROBLEMA.

POLUAREA ASOCIATA INDUSTRIALIZARII ESTE O GRAVA PROBLEMA LA ADRESA SANATATII.

Suntem peste 7 miliarde de oameni si ne apropiem vertiginos de 8, cu siguranta nu se pune problema de extinctie a speciei, asadar grija sa ai copii ar trebui sa fie ultima la care sa te gandesti, altele sunt prioritatile acum pentru umanitate.

Daca nu te intereseaza aceste aspecte atunci dorinta ta de a face copii este cat se poate de simpla, instinctuala si egoista, daca chiar iubesti copiii atunci adopta un copil african ca sa-mi demontrezi contrariul afirmatiei mele de mai sus.

In secolul 21, dupa mai bine de 2000 de ani de civilizatie foarte bine inscrisa istoric nu mai putem avea pretentia sa ne consideram civilizati daca nu putem gandi global orice fel de problema pe care o intampina umanitatea.

Prin urmare gandirea ingusta cum ca populatia Europei e imbatranita si guvernele unor astfel de tari incurajeaza natalitatea este un mare semnal de alarma care arata ca degeaba au trecut ei pe la scoli pentru ca habar nu au pe ce lume traiesc.

Au temeri xenofobe cum ca arabii vor fi mai multi decat europenii sau ca populatia de etnie roma o va depasi pe cea de origini romane.

Astfel de oameni nu pot gandi global, nu pot avea acea imagine de ansamblu denumita „big picture”, se pierd in cel mai bun caz in tendinte nationaliste exagerate iar in cel mai rau caz se gandesc doar la ei si familia, clanul lor.

In conditiile in care populatia globala este in continua crestere si din ce in ce mai multi dintre oamenii din tarile subdezvoltate si in curs de dezvoltare isi cresc semnificativ nivelul de trai si implicit consumul de energie si resurse atunci pericolul unor dezechilibre majore ecologice si a unor conflicte armate pentru accesul la resurse pretioase este iminent.

Deja acest lucru se intampla si avantul dezvoltarii economice al Chinei este modelul care poate fi urmat curand de India si tarile din Africa iar razboaiele pentru rezervele de petrol si gaze naturale purtate chipurile in numele civilizatiei si schimbarile climatice evidente probabil ca le cunoasteti deja cu totii.

Populatia occidentala consuma in exces si face o risipa ingrozitoare prin consumerismul asociat capitalismului fara scupule.

Iar poluarea datorata acestora a intoxicat aerul american si european cat si solurile si apele acestor continente.

Daca la aceasta situatie se mai adauga in acest secol cateva miliarde de oameni cu nivel de trai occidental consumerist, pana in 2100 ne vom lupta pana la moarte pentru un strop de apa potabila!

Tehnologia ecologica sustenabila aproape ca nu exista si sansele sunt minime ca toata vechea tehnologie poluanta sa fie inlocuita in doar 50 de ani cu una care sa nu ne distruga mediul si implicit sanatatea noastra.

In plus gandirea obscura a capitalistilor care detin actualele mijloace de productie industriala poluanta ii fac sa nu cedeze puterea economica, chiar daca exista riscul major sa arunce intreaga omenire in haos.

Prin urmare solutia este una de schimbare a mentalitatii maselor iar concepte precum MINIMALIST si CHILDFREE sunt revolutionare si sunt modelele castigatoare pentru urmatoarele decenii.

Sa traiesti minimalist nu inseamna sa te stergi la fund cu brusturi sau sa te retragi in varf de munte, va pot arata cum se face eficient chiar aici in Bucuresti, Romania.

Aveti o gramada de resurse pe blogul meu iar daca vreti sa treceti la level expert am si cateva ghiduri si servicii platite.

Alege sa traiesti echilibrat si sanatos (minimalist): https://traiesteminimalist.com/

Odata cu accesul la informatie trendul acestor concepte se va populariza mai mult si oricum tendinta femeilor educate este de a face doar un copil si acela cat mai tarziu, deci odata cu occidentalizarea populatiilor in curs de dezvoltare, natalitatea va scadea voluntar asa cum se intampla acum in Europa.

Apropierea de natura si tendintele cat mai eco, cat mai bio, cat mai sanatos se vor potrivi foarte bine cu trendul minimalist si consumul se va modera in multe privinte.

Solutia pe termen scurt si mediu este aceea de a consuma cu mult mai multa moderatie si de a ne reduce constant populatia globala prin metode contraceptive pana la un nivel acceptabil dpdv ecologic iar asta este miza umanitatii in acest secol.

Solutia pe termen lung este dezvoltarea unor tehnologii nepoluante, sustenabile economic si ecologic si inlocuirea completa a vechiului model tehnologic din era industriala bazata pe combustibilii fosili, dar asta va mai dura cu mult mai mult decat anul 2100.

Revenind la conceptul CHILDFREE in aceasta imagine de ansamblu, cei care aleg astazi acest lucru sunt niste temerari pe un drum ecologic onorabil pentru situatia actuala a civilizatiei.

Nu ducem lipsa de copii, este evident acest lucru la cele aproape 7,8 miliarde de oameni care sunt in crestere (https://www.worldometers.info/), ducem lipsa in schimb de educatie si resurse iar asta se vede foarte bine.

Deci in loc sa faceti copii va recomand sa-i educati pe cei mai putin educati ca voi care nu cunosc si nu inteleg la fel de bine ca voi anumite lucruri sau concepte.

Alegerea de a nu face copii astazi este masura ecologica cu cel mai mare impact pe care o puteti avea in acest moment asupra umanitatii si a planetei.Nu toti trebuie sa fim parinti, unii chiar nu suntem facuti pentru aceasta meserie!

Chiar asta fac eu acum cu acest articol si cu alegerea mea de a nu face copii!

Este ceva real si palpabil, amprenta mea de carbon este redusa, sunt fericit si implinit (nu sunt stresat si nefericit cu o viata de familie impovaratoare si nepotrivita ci imi dezvolt potentialul nativ care evident nu este acela de a fi bona pentru copil) si aduc speranta in viata altora ca se poate mai bine, tot ce trebuie este sa ne schimbam mentalitatea prin educatie.

ALEGE SA TRAIESTI MINIMALIST SI/SAU CHILDFREE

O LUME MAI BUNA INCEPE CU TINE!

ALEGEREA ITI APARTINE LA FEL SI RESPONSABILITATEA ALEGERII TALE!

3 gânduri despre „O PLANETA SUPRAPOPULATA SI POLUATA – SOLUTII: CHILDFREE SI MINIMALISM”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s