De ce sa nu faci copii

PRINCIPALELE MOTIVE PENTRU CARE EU NU VREAU COPII SI POATE NICI TU

16.Motive principale pentru care nu vreau copii si poate nici tu - 29.03.2020

PRINCIPALELE MOTIVE PENTRU CARE EU NU VREAU COPII

1.Ma simt foarte bine cu actualul stil de viata, nu trebuie sa fiu parinte ca sa ma simt implinit in viata.

2.Cand eram mic vroiam sa ma fac mare ca sa pot face lucruri pe care nu le puteam face cand eram copil si multe dintre ele presupun mai multa libertate si mai multa independenta decat in copilarie.

Daca devin parinte imi pierd extrem de multe din acele libertati castigate si atunci simt ca o iau de la zero si toata stradania mea a fost in zadar.

3.Copii sunt posesivi prin natura lor si pentru mine o iubire posesiv-obsesiva este sufocanta si imi distruge echilibrul mental.

4.Nu sunt deloc matinal iar statutul de parinte presupune sa te trezesti dis-de-dimineata pentru ca programul de scoala este unul matinal si standardizat de care nu poti scapa.

Practic mi-as pune in pericol sanatatea pentru ca mi-as distruge somnul fiindca am un bioritm natural de tip late-morning.

In plus ma gandesc cat de mult as chinui copilul respectiv cand inca exista acest sistem invechit si foarte nesanatos numit “program matinal de scoala” la care nu exista alternative.

5.Interactiunea cu copiii este una primara, limitativa pentru ca ei nu sunt in stare sa intreprinda prea multe activitati si astfel modalitatile de petrecere a timpului liber cu ei sunt foarte limitate.

Pur si simplu ma plictisesc la un moment dat daca stau prea mult in jurul copiilor, cu cat sunt mai mici cu atat mai putine activitati puteti avea impreuna.

6.Nu imi place si nu mi se pare normal sa imi asum responsabilitatea pentru actiunile libere ale altor oameni. Daca cineva e liber sa faca ceva atunci e responsabil pentru consecintele acelei actiuni.

Sa fiu tras la raspundere pentru o tampenie care a facut-o copilul meu nu ma incanta deloc si atunci ca sa evit acest scenariu va trebui sa fac ceva foarte urat si anume sa fiu un dictator cu copilul meu si astfel ajungem la urmatorul motiv pentru care nu vreau sa fiu parinte.

7.Nu imi place sistemul autocratic in care sa ordon cuiva sau sa mi ordone sa fac ceva fara o explicatie plauzibila.

Fiind parinte va fi nevoie sa fiu un dictator pentru copilul meu deoarece un copil nu intelege si nu constientizeaza pericolele la care se expune iar daca isi face singur rau atunci sunt tras la raspundere pentru neglijenta  parentala.

Astfel ii rapesc copilului libertatea si acesta traieste practic intr-o tiranie pana cand devine adult si abia atunci are drepturi si responsabilitati depline ca ale unei persoane libere.

8.Din punct de vedere socio-ecologic si chiar economico-financiar este mult mai indicat sa facem cat mai putini copii pentru ca traim intr-o lume suprapopulata unde nu ducem lipsa de copii si tineri someri ci de oameni responsabili, educatie, inovatie si cercetare , locuri de munca si resurse suficiente pentru toti.

Daca mai adaug inca un om la cei peste 7 miliarde care suntem deja, atunci mai pun o presiune in plus pe resursele limitate ale planetei si mai cresc putin lupta imorala economico-politica care se duce in acest sens.

Daca mai adaug inca un om la cei peste 7 miliarde care suntem deja si poluam la greu planeta atunci coparticip in plus la amenintarea sanatatii publice si chiar la propria supravietuire ca specie.

9.In actuala paradigma socio-economica daca devin parinte, posibilitatile de a evolua profesional imi sunt limitate extrem de mult.

Sa fii parinte e o meserie pe viata si daca asta e tot ce vrei de la viata, atunci este o alegere ok. Insa daca principala ta pasiune nu este sa cresti copii atunci mai bine apuca-te de altceva, urmeaza-ti visele si lasa-i pe altii sa fie parinti, este clar ca nu esti facut pentru asta.

10.Nu iti poti alege copilul, nu stii daca va mosteni lucrurile bune de la tine sau va fi predispus la boli si la comportamente distructive , e ca si cum ai juca la loto, sperand ca o sa fie sanatos si un copil normal care cu educatia potrivita va deveni un om bun, de treaba.

Dar de multe ori nu este asa si cum nu suntem capabili de inginerie genetica nu-mi place sa fiu responsabil pentru ceva ce nu pot controla si anume recombinarea genetica rezultata in urma reproducerii.

Din acest punct de vedere adoptia este o varianta mai potrivita pentru ca alegi copilul pe care vrei sa-l ingrijesti o viata intreaga. Asta evident daca vrei sa vii parinte, ceea ce eu nu vreau.

Iar daca argumentele de mai sus nu sunt suficiente puteti rasfoi articolul cu prejudecatile prin care parintii ii forteaza pe ceilalti sa „intre in randul lumii” : https://nuvreaucopii.wordpress.com/2018/11/03/de-ce-nu-vreau-copii-sa-va-lamuresc-dragilor-parinti/

 

PRINCIPALELE MOTIVE PENTRU CARE ALEGEREA POTRIVITA ESTE ACEEA DE A NU FACE COPII

1.Pur si simplu nu iti doresti copii, nu te simti neimplinit daca nu esti parinte, te simti foarte bine cu stilul de viata de non-parinte.

Asta nu inseamna ca urasti copii, poti interactiona cu ei pentru durate scurte de timp si sa fie relativ ok dar sa fii parinte e cu totul altceva. E valabil si pentru barbati cat si pentru femei.

2.Nu esti intr-o relatie de cuplu stabila si nu iti cunosti partenera/partenerul foarte bine.

Multe cupluri se despart dupa ce apare copilul in ecuatie tocmai pentru ca nu erau pregatiti pentru acest pas si nu au discutat serios acest subiect,  hotararea de a face un copil este o decizie foarte importanta si trebuie tratata cu maxima seriozitate si maturitate.

3.Nu ai o situatie financiara stabila care sa iti permita un nivel decent de crestere si educare al copilului.

Lupta pentru o pozitie social-economica mai buna si nu fi egoist/-a pentru a evita sa-i transmiti si copilului tau saracia ta impreuna cu toate neajunsurile si sacrificiile pe care le implica.

4.Nu stii ce trebuie sa faci ca parinte si esti total nepregatit/-a pentru aceasta provocare asadar poti face intai cateva cursuri de parenting, poti sta pe langa copiii rudelor sau ale prietenilor pentru a-ti face o idee despre ce presupune sa fii parinte.

E o mare inconstienta sa te arunci cu capul inainte in gol, trebuie sa fii matur si pregatit pentru ca esti angajat pe viata in aceasta profesie de parinte.

5.Iti doresti oarecum sa fii parinte dar nu te simti inca pregatit/-a emotional pentru aceasta schimbare majora de perspectiva in viata.

Mai gandeste-te inainte sa iei aceasta decizie pentru ca cel mai probabil nu este cea mai potrivita pentru tine, cel putin la acest moment. In timp introspectia te va ajuta sa stii sigur ce vrei de la viata.

6.Stii sigur ca vrei sa fii parinte, iubesti cu adevarat copiii si esti o persoana altruista, toate acestea  te vor conduce inevitabil catre adoptie pentru ca intr-o lume suprapopulata si cu copii abandonati si tineri someri, realizezi ca nu ducem lipsa de copii ci de parinti responsabili si locuri de munca.

ALEGE SA FII CHILDFREE IN ROMANIA

ALEGEREA ITI APARTINE

 

1 gând despre „PRINCIPALELE MOTIVE PENTRU CARE EU NU VREAU COPII SI POATE NICI TU”

Lasă un comentariu