De ce sa nu faci copii, Meseria de parinte

CAND ERAM COPIL VROIAM SA MA FAC MARE – ACUM DE CE AS LUA-O DE LA ZERO?

CAND ERAM COPIL VROIAM SA MA FAC MARE – ACUM DE CE AS LUA-O DE LA ZERO?

LIBERTATEA ESTE O ASPIRATIE FUNDAMENTALA A VIETII

Libertatea este unul dintre cele mai ravnite idealuri ale omului si chiar pot spune ca aceasta dorinta se regaseste si la celelalte vietuitoare.

Viata in sine cauta libertatea de miscare si exprimare in toate formele ei si nu-i place sa fie incorsetata, insa reuseste sa gaseasca in general o armonie cu celelalte vietati din jurul sau, vietati care si acestea la randul lor vor acelasi lucru.

Deci sa iti doresti libertate dar in acelasi timp sa respecti ceilalti oameni si vietati din jurul tau este ceva cat se poate de natural si firesc.

FIIND COPIL INSA ESTI PRIVAT DE MULTE DREPTURI SI LIBERTATI

Copiii nu au suficienta libertate de miscare si actiune (trebuie sa dai raportul cand pleci, unde pleci si cand ajungi acasa), cea de exprimare este puternic cenzurata iar cand vine vorba de drepturi li se ofera doar dreptul la viata si in unele state dreptul la educatie si asistenta medicala.

Insa de exemplu copii nu au drept de vot, in vechime doar sclavii sau diverse grupuri sociale considerate inferioare nu aveau drept de vot.

Practic un copil este considerat un fel de sclav daca analizam doar privarea la dreptul la vot sau faptul ca nu poate sa isi schimbe parintii si familia daca aceasta nu corespunde aspiratiilor sale.

COPIII REPREZINTA CEL MAI DISCRIMINAT GRUP SOCIAL

Pana la 18 ani esti condamnat sa te descurci cu ce ai avut norocul sau ghinionul sa fie casa si caminul tau.

Nu poti nici macar sa votezi si practic parerea ta nu conteaza oficial si legal sub nici o forma.

Nu e de mirare faptul ca multi adolescenti se indeparateaza de familie si societate si multi incep sa se revolte impotriva sistemului dictatorial in care traiesc iar unii chiar fug de acasa sau isi pun capat zilelor.

Frustarea este cu atat mai mare cu cat te simti nebagat in seama, esti considerat un copil si nu ti se acorda atentia necesara unei fiinte cu constiinta de sine.

Eu mai degraba militez pe ideea ca macar de la 14 ani sau chiar mai devreme copiii sa fie trasi la raspundere pentru faptele lor dar in acelasi timp sa le fie acordata libertatea de alegere decat sa fie torturati intr-o inchisoare numita familie pana la 18 ani.

Si neaparat dreptul la vot sa fie acordat cel putin de la 14 ani, daca nu chiar de la 10-12 ani.

Parintii sa aiba doar responsabilitatea de a le acorda adapost si hrana iar statul educatie si asistenta medicala.

De restul vietii lor, copiii si adolescentii ar trebuie sa fie lasati in pace sa si-o administreze singuri.

Cel mai constructiv ar fi ca libertatea si drepturile sa fie oferite in calupuri de varsta, inca din primii 5-10 ani de viata copilul sa nu mai fie considerat o fiinta total neajutorata si dependenta de ceilalti, fara constiinta proprie si discernament.

LIBERTATEA SI RESPONSABILITATEA SE INVATA DE OBICEI DIN PROPRIILE GRESELI

A facut o greseala, o boacana, va invata din greseli si asa va invata pe propria piele ce inseamna responsabilitatea care vine la pachet cu libertatea.

Chiar si majoritatea adultilor tot asa invata din pacate, din propriile greseli, sau unii nu invata deloc si putini sunt suficient de intelepti incat sa invete din greselile altora – vezi articol despre scoala vietii.

ODATA AJUNS ADULT DACA DEVII PARINTE PRACTIC TE DAI INAPOI SI O IEI DE LA ZERO

Avand in vedere paradigma total defectuoasa in care sunt crescuti si educati copii, cum sunt tratati de societate si stat, atunci este de asteptat ca nimanui nu i-ar conveni sa fie iar copil.

Iar daca devii parinte atunci implicit iti pierzi aproape toata libertatea si independenta cu greu dobandita iar in plus ajungi sa fii dictatorul propriului copil.

Total se invarte acum in jurul copilului si asa cum copilul nu are voie sa iasa din casa decat supravegheat nici tu nu prea mai ai voie sa iesi nesupragheat de sotie si copil.

Iar cu cat un copil este mai mic cu atat aceasta privare de libertate, atat a parintilor cat si a copilului, este mai mare.

CAND ERAM COPIL VROIAM SA MA FAC MARE

Toti ne-am dorit sa crestem si sa ne dezvoltam, sa nu ramanem limitati la stadiul de copil.

De la simpla dezvoltare fizica care sa ne permita sa facem activitati si sporturi la un nivel superior pana la libertatile oferite majorilor care au peste 18 ani.

E adevarat ca multi adulti spun ca ar vrea sa fie iar copii in sensul ca isi doresc doar partile bune ale copilariei si anume lipsa grijilor ca parinte si inocenta unui zambet cand ne scalambam ori placerea de a ne juca.

Toate aceste aspecte pozitive ale vietii de copil si adolescent le putem pastra si in viata de adult, asta daca intr-adevar ne-am maturizat constructiv, am facut alegerile potrivite si nu doar ne-am ramolit si ofticat pe viata.

Daca esti childfee si minimalist ca mine atunci te poti bucura din plin de aceste aspecte pozitive ale copilariei si in acelasi timp sa te bucuri si de libertatile/responsabilitatile si oportunitatile vietii de adult.

Iar procrearea copiilor si meseria de a fi parinte sa fie doar o chestiune de perpetuare a speciei, facuta dupa cu totul alta paradigma, nu sa facem toti copii ca un stil de viata.

CHILDFREE  = LIBERTATE SI O VIATA TRAITA ASUMAT

CHILDFREE = O VIATA LIBERA, FARA GRIJA COPIILOR

ALEGEREA ITI APARTINE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s